fbpx

Artiști

Tankcsapda

Tankcsapda este una dintre puținele trupe care susțin în mod regulat concerte cu succes nu numai în Ungaria, ci și în multe țări europene. Cu sunetul lor unic și versurile lor pline de conținut, sunt un punct de atracție al scenei muzicale maghiare, care nu și-a pierdut popularitatea până în prezent. Tankcsapda este, de asemenea, o afacere de succes din punct de vedere comercial, cu propriul model de afaceri, cu răsturnări de situație și cu o orientare care i-a adus pe coperta revistei Forbes în primăvara anului 2017. Trupa este unul dintre cei mai de succes artiști maghiari în ceea ce privește vânzările de discuri și participarea la concerte, cu sute de mii de concerte, iar generații întregi au crescut cu melodiile lor.

Дeva

Дeva este proiectul solo DIY al Dorinei Takács din Budapesta. Interpretul în vârstă de 21 de ani a apărut ca o cometă pe scena muzicii ușoare din Ungaria. Tânăra artistă multilaterală scrie, produce, cântă și creează designul albumelor. Muzica sa specială îl îndrumă pe ascultător către un pământ străvechi - cântecele sale sunt caracterizate de sunete atmosferice blânde, bas pulsatoriu mătăsos și mantre polifonice extrase din lumea mistică a cântecelor populare maghiare. Дeva și-a făcut debutul și pe listele radio europene și de peste mări (KEXP fm).Dorina a fost premiată recent cu premiul Petőfi Rádió pentru cea mai bună artistă feminină și cu Music Moves Europe Award, care este un premiu prestigios dedicată muzicii contemporane populare al Uniunii Europene.

Aurevoir

Trupa indie fusion-folk Aurevoir., cu ritmuri contagioase, melodii memorabile, aranjamente seducătoare, este un rollercoaster care își duce publicul de la dealurile fermecate irlandeze la balcanii sălbatici până la adâncurile Bazinului Carpaților, în cursul unui singur cântec. Dacă incantațiile fascinante și sunetele bântuitoare ascunse ale poeziei maghiare nu sunt suficiente, energia pură și prezența lor pe scenă sigur va oferi o experiență excelentă.

Byealex és a slepp

Înființarea trupei Bye Alex és a Slepp poate fi datată în vara anului 2015. Alex a concertat și înainte cu formația sa, însă le-a devenit din ce în ce mai clar, că numele Bye Alex în sine nu descrie cu acuratețe bandul. Așadar cu schimbul a doi membri, Márta Alex (voce, muzicuță), Szeifert Bálint (bass, vocal), Schnellbach Dávid (chitară solo), Fekete Balázs (tobe) și Tóth G. Zoltán (chitară) au devenit trupa cunoscută ByeAlex és a Slepp. În toamna anului 2015 trupa a cucerit publicul cu single-ul “Még mindig” care și până acum este favoritul radio. Datorită rolului său public Alex este conștient că va fi întotdeauna un excentric în industrie, el crede în colaborarea cu Slepp, deoarece muzica lor se dezvoltă constant și trupa joacă cu respect pentru publicul lor de pretutindeni.

30y

Lóci játszik

Odată ce mergi la un concert "Lóci", devii fan aproape imediat. Cel mai entuziasmant moment din cariera unei trupe este atunci când "roțile se învârt" și încep să ia avânt pe drumul spre succes. Până în 2022, trupa a ajuns în punctul în care oamenii din toată țara să aplaude atunci când Lóci joacă "în oraș". Trupa are câteva influențe balcanice și de muzică alternativă, iar acest lucru creează o atmosferă familială și distractivă care te face să te simți imediat complet relaxat. Trupa Lóci îi captivează pe cei care merg la concerte cu abordarea sinceră a vieții și cu prezența energică pe scenă.

Konyha

Cei care te ajută să redai de sute de ori momentele importante din viața ta, fie că ai 17 sau 77 de ani: de mai bine de un deceniu, Konyha scrie cântece speciale, fiecare rând fiind personal, dar lăsând loc ascultătorilor să își spună propriile povești. Deși grupul a atins succesul unui public mai larg în 2019 cu piesele "Százszor visszajátszott" și "Földrevaló", acum se mândrește cu cinci albume. Asemenea unei bucătării adevărate, cântecele lor funcționează ca un spațiu personal.

Edda

Edda Művek este una dintre cele mai cunoscute trupe de rock din Ungaria. La începutul carierei formația și-a început drumul roditor sub numele Griff. Însă în anul 1974 bandul din Miskolc și-a schimbat numele și a devenit celebra formație EDDA (acesta este considerată ca și anul nașterii al trupei, Attila Pataky a devenit cântăreț în luna septembrie a acestui an). István Slamovits sa alăturat trupei în 1977 iar contribuția lui definește și până în ziua de astăzi scena ungurească de rock.

Csík zenekar

Puține trupe pot spune că au existat și au lucrat timp de 30 de ani cu o forță neîntreruptă, ignorând trecerea timpului și a modei, depășind dificultățile și gestionând cu pricepere succesele. Ei bine, aceasta este Csík Zenekar. În spectacolele noastre viitoare, vom continua lumea muzicală exigentă și diversă, iubită de publicul nostru, în noile noastre piese, dar în același timp vom evoca și frumoasele aranjamente vechi care și-au lăsat amprenta nu numai în inimile noastre și în sufletele publicului nostru, ci și în paleta muzicală maghiară din ultimele decenii.

Analog balaton

Analog Balaton este un duo de muzică electronică din Budapesta. Muzica lor combină melodicitatea pop/rock-ului cu monotonia muzicii electronice, iar versurile lor sunt amprenta zorilor și dimineților care s-au scurs. În cei șase ani de existență ai trupei, au fost prezenți la evenimente precum Sziget Festival, Balaton Sound, Volt Festival, Fishing On Orfùn. Deși trupa activează din 2017, primul lor album a fost lansat abia în 2021: albumul "Lent" a fost prezentat în fața unui public aproape complet la Sala Mare a Clubului Akvárium, iar în două seri consecutive au umplut localurile Turbina și A38 Hajo.

HOBO

László Földes - alias Hobo - este un cântăreț maghiar de blues, compozitor, interpret, fondator și cântăreț al Hobo Blues Band, unul dintre pionierii bluesului maghiar, laureat al Premiului Kossuth. Și-a început cariera la vârsta de 23 de ani, iar de atunci a susținut peste 6.000 de concerte în Ungaria și în 20 de țări, 50 de albume, 9 cărți, 6 piese de teatru, 6 monodrame, 9 roluri de film, 9 roluri de teatru.

Magashegyi underground

Trupa a fost fondată în 2004 de Máriusz Fodor, dar și-a găsit cu adevărat vocea odată cu intrarea cântăreței Bíborka Bocskor: piesele înregistrate împreună cu ea, Szeplős Váll și Anglia, au făcut rapid celebru grupul. Stilul lor sfidează categorisirea: muzica lor folk urban are adesea influențe electronice și, în ciuda filonului puternic de compoziție, nu se tem de tonuri mai întunecate. După un an de concediu de maternitate, Bocskor Bíborka Bocskorka a revenit pe scena de concert în 2021, odihnită și revigorată, spre încântarea fanilor săi. Ei vor sosi la Csíkszereda, la doar câțiva kilometri de satul natal al lui Bíborka, cu cele mai cunoscute melodii din cei 18 ani de carieră.

IRIE MAFFIA

Incredibil, trupa Irie Maffia împlinește anul acesta 18 ani de existență, deci “mafioții” ajung în sfârșit la maturitate. Sena si membrii trupei își pregătesc acest an cu un turneul special, care nu mai este un concert tradițional ci, ne amintește mai mult de lumea spectacolelor de teatru. Alături de o scenografie nou-nouță, concertul va cuprinde cele mai populare melodii ale trupei din ultimii 18 ani și va scoate la iveală și câteva povești din viața celor din trupă pe care doar cei mai apropiați le știu. Numele Irie a fost asociat cu piese de mare succes precum "Bajnok" și "Hajnali Kör", repere precum imnul Festivalului Sziget (Easy As One Two Three) și cântecul Balaton (Pont olyan mint rég), cu mai multe nominalizări la Petőfi Music Award și mai multe turnee în străinătate.

Lotfi begi

mihai popoviciu

A csajod

Csajod este o trupă rock formată în anul 2018 din Cluj Napoca. Primul hit al trupei, "A Csajod", a debutat în anul 2019. Pe lângă muzicalitatea ritmică și stilistic variată, accentul pus pe versuri este demonstrat de faptul că trupa a câștigat premiul "Best Lyrics" la Festivalul Siculus, organizat la Odorheiu Secuiesc. Albumul "Turnătorul de vise abia folosite" lansat în 2022 este o piatră de hotar importantă în istoria trupei. Dintre locațiile turneului de lansare a albumului în Transilvania și Ungaria, amintim Grădina Dürer din Budapesta, Grand Café din Szeged, Erdei Víztorony din Debrecen și Cafeneaua Moscova din Oradea.

4s street

4S Street s-a format în anul 2018, în Gheorgheni. Trupa este alcătuită din Alin Nicuta (voce, chitară acustică), Mihály Csaba (clape), Fülöp Loránd (chitară), Szabó László (bas) și Pál Andor (tobe). Primul lor LP a fost lansat în 2019 sub titlul “Fellegvár”, urmat de al doilea LP în 2021, “Szebb napok”. Acesta din urmă a obținut discul de aur și apoi de platină. În 2022, tânăra trupă a câștigat Premiul Petőfi Zenei Díj - Premiul Trupa Anului, iar în același an, a fost nominalizată și la categoria Descoperitorul anului la Premiul Fonogram Magyar Zenei Díj.

KRÚBI ÉS BEATÓ - MIRROR GLIMPSE

Duo-ul Mirror Glimpse, format din Krúbi și BEATó, prezintă primul lor album, intitulat "Legendás ribancok nyomában", o nebunie amuzantă. În cadrul unei povești, se afirmă că "în Ungaria s-au raportat mai multe avistaje de prostituție misterioasă decât în orice altă parte a lumii. Acum, o pereche de vânători duri se hotărăsc să dezlege adevărul." Piesele nu se limitează doar la acest subiect, ci abordează și petrecerile, poliția și băutura, fiind o combinație de hip-hop distractiv, de la muzica de club până la bass-ul puternic.

Törzs

Törzs este o trupă de post-rock instrumental din Budapesta. Al treilea lor album, intitulat "Tükör", a fost înregistrat în peștera stalactit Aggteleki. Albumul a fost lansat pe vinil în anul 2019 de casa de discuri americană A Thousand Arms și de casa de discuri germană Golden Antenna Records. După lansare, trupa a fost invitată să cânte la festivalurile showcase Moscow Music Week din Moscova (2020) și BUSH din Ungaria (2021).

Palma hills

Palma Hills este o trupă formată în anul 2012 în Odorheiu Secuiesc. Membrii săi sunt Butu Arnold (voce, chitară), Siklódi Bátor (chitară bas, voce), László Péter (tobe), Kövecsi Norbert (clape, chitară, voce) și Lukácsi Előd (chitară). Muzica lor poate fi caracterizată ca un amestec unic de sunete moderne de psihedelică, neo-soul și dream-pop. În 2021, activitatea din jurul sălii de repetiții a prins mai multă amploare. În acest timp, Kövecsi Norbert s-a alăturat formației cu 4 membri. În prezent, trupa lucrează la materialul pe al doilea album.

Bongor

Berta Csongor - bongor, s-a născut în Subotica în 1992. Legătura lui puternică cu genul muzical rap s-a dezvoltat foarte devreme. Când suna melodia Lose Yourself în urechile lui, dobândea o curaj imens: puteau veni împotriva lui oricâți oameni, el nu traversa niciodată strada... Capitolul vieții sale de gangster din Subotica aparține însă trecutului. În prezent, Bongor creează în lumea hip hop-ului alternativ. Se scufundă în fiecare dintre piesele lui, pentru a construi ceva din bucăți proprii și a aduce din adâncuri, astfel încât să râdem împreună: cât de patetic și superficial este adâncimea...

oiee

OIEE este un artist care creează muzică electronică folosind o combinație inedită de genuri precum tropical house, techno, nudisco, disco, trance și R&B, pentru a obține o melodie plină de energie. OIEE a primit invitația de a participa la Eurosonic, cel mai mare festival de prezentare din Europa, unde a cântat în ianuarie 2023. În plus, prima sa piesă, intitulată "Still Dey Inside", a avut premiera la BBC 1Xtra, iar videoclipurile pentru piesele sale "Stays Like This" și "Kawhi" au fost distinse cu premii la Magyar Klipszemle.

KRAAK & SMAAK (DJ SET)

Trio-ul olandez de producători, DJ și artiști live, Kraak & Smaak, și-au creat o reputație impresionantă începând cu primul lor EP lansat la începutul anilor 2000: cinci albume de studio și o lungă serie de single-uri și remixuri extraordinare (de la Jamiroquai la Solomun). Sunetul lor unic și distinctiv, o combinație de disco, funk, electronic și house, i-a purtat seturile de DJ și trupa live în toate colțurile lumii și pe cele mai prestigioase festivaluri internaționale. În acest an, ei vor sărbători 20 de ani de activitate cu lansări speciale și concerte.

random trip

Random Trip este o producție care există de 12 ani. Tinerii muzicieni talentați, provenind din cele mai importante trupe ale scenei muzicale din Ungaria, interpretează muzică cu adevărat improvizațională în diverse stiluri, improvizații care durează până în miezul nopții. Au obținut următoarele premii: Highlights of Hungary 2018 și nominalizare la premiul Artisjus 2021. Pe lângă cei mai talentați muzicieni maghiari, s-au alăturat formației, de-a lungul timpului, și artiști internaționali precum Lylit (fost membru al formației Parov Stelar), DTale (Sigma Live, Genesis), Zalon (Amy Winehouse), iLLspokin, Vula Malinga și Brendan Reilly (Basement Jaxx), Derrick McKenzie (Jamiroquai), DubFX.

VERSSOROCK Novák Péterrel

Evenimentul de încheiere a programului de dezvoltare a talentelor din domeniul compoziției și scrierii de versuri eveniment susținut de către Școala Populară de Arte Vámszer Géza. În cadrul concertului, participanții programului, cântăreți și chitariști, vor interpreta propriile lor piese și versuri muzicale, inclusiv cele de pe albumul Petőfi lansat în 2022 la Gryllus Kiadó. Conducătorii programului sunt Dr. Prohászka Rád Boróka și Sinha Róbert, precum și unul dintre cele mai versatile și apreciate personalități a scenei culturale maghiare, Novák Péter. Programul sponsorizat de către Consiliul Județean Harghita.

Contact:

E-mail: office@nyaron.ro

Telefon: +40 774 583 004; +40 775 247 950

Luni: 9:00 – 12:00
Marți: 14:00 – 18:00
Miercuri: 12:00 – 16:00
Joi: 10:00 – 16:00
Vineri – Duminică: 12:00 – 18:00

Regulament:

Urmărește-ne:

Urmărește-ne pentru a fi sigur că nu pierzi nimic din ceea ce este NyárON Szereda!

©2023. created by MADVERTISING