fbpx

Szabályzat

Jelen szabályzat a 2023-ban megrendezésre kerülő NyárON Szereda fesztiválra vonatkozik. 

Szervező entitás

ASOCIAȚIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ „PRO CULTURA SICULI”

Székhely: Csíkszereda, Piața Libertății nr. 16., Hargita megye

Adószám: RO36211050

Hivatalos képviselő: Szederjesi Ferenc

NyárON Szereda Fesztivál

A NyárON Szereda Fesztiválra 2023. június 15. – 18. között kerül sor, Csíkszeredában, a Mikó-vár mögötti, illetve a Vákár Lajos Műjégpályához tartozó gyorskorcsolya pálya területén, Hargita megye, Románia.

Általános Szabályzat

A szervező fenntartja a változtatási jogot a szabályzatra vonatkozóan, a résztvevő előzetes tájékoztatása nélkül. Az utólagos módosításra vonatkozó információkat megtalálják a résztvevők  az esemény honlapján, a www.nyaron.ro oldalon, a fesztiválhoz tartozó közösségi média felületeken és a fesztivál helyszínén. Ezek a módosítások azonnali hatállyal érvényesítendők.

A belépőjegy megvásárlásával egyidejűleg a résztvevő egyetért azzal, hogy betartja a fesztivál szabályzatában leírtakat.

A résztvevőket biztosítja a szervező, hogy egy érvényes belépőjegy felmutatásával részt vehet a rendezvényen, bármilyen formában vásárolta azt.

Jegyek, bérletek, passok/ jegyvásárlás

A jegyértékesítés online és offline formában történik: a bilete.ro online rendszerében, a bilete.ro partnereinél vagy a NyárON Szereda Fesztivál kijelölt partnereinél, illetve a fesztivál helyszínén. A szervező csak a NyárON Szereda Fesztivál partnerei, valamint a bilete.ro rendszeren keresztül vásárolt jegyek érvényességét garantálja.

Online jegyvásárlás

Az elektronikus formátumban vásárolt jegyek névre szólóak, így nem átadhatóak. Felár fejében a vásárolt jegyek átruházhatók a bilete.ro platformján.

Az elektronikus formátumú jegyek telefonon vagy egyéb elektronikai eszközön is beolvashatóak, ezért nem szükséges ezeket kinyomtatni.

Offline jegyvásárlás

A fizikailag vásárolt jegyet a résztvevő köteles a jegybeváltás idején felmutatni eredeti, fizikai formátumban.

Nem áll módunkban új jegyet kiállítani és nem vállaljuk a felelősséget a fizikai jegyek elvesztése, sérülése esetén.

Ha kérdések merülnek fel jegyekkel kapcsolatban, kérjük vegyék fel a kapcsolatot velünk az office@nyaron.ro e-mail címen keresztül.

A jegyek a következő típusúak lehetnek: Bérlet, VIP bérlet, Napijegy, VIP napijegy CAMP PASS, VIP CAMP PASS.

Bérlet

Ezen típusú bérlettel a résztvevő belépést nyer a fesztivál egész idejére, 0. Nap (június 15.), 18 órától kezdődően és jogában áll a rendezvény teljes ideje alatt a fesztivál területén tartózkodni, kivéve a VIP zónában. Ez a típusú jegy önmagában nem biztosít belépést a camping területére.

VIP bérlet

Ezen típusú bérlettel a résztvevő belépést nyer a fesztivál egész idejére, 0. Nap (június 15.), 18 órától kezdődően és jogában áll a rendezvény teljes ideje alatt a fesztivál területén tartózkodni. Ezen típusú jegy belépést biztosít a rendezvény területén kialakított VIP zónába is. Ezen típusú jegy önmagában nem biztosít belépést a camping területére.

Napijegy

A résztvevő belépését biztosítja az adott napon a fesztivál területére, kivéve a VIP zónába, 12:00 órától másnap 04:00 óráig, (a 0. Napra érvényes napijegy június 15., 18 órától érvényes). Ezt követően a belépőjegy érvényét veszti, valamint a résztvevő köteles elhagyni a fesztivál területét. Ha a résztvevőnek nincs belépési engedélye, a szervezőnek jogában áll kikísérni őt a fesztivál területéről, ha szükséges, akár a hatósági szervek bevonásával. Ezen típusú jegy önmagában nem biztosít belépést a camping területére.

VIP napijegy

A résztvevő belépését biztosítja az adott napon a fesztivál teljes területére 12:00 órától másnap 04:00 óráig, (a 0. Napra érvényes napijegy június 15., 18 órától érvényes). Ezt követően a belépőjegy érvényét veszti és a résztvevő köteles elhagyni a fesztivál területét. Ha a résztvevőnek nincs belépési engedélye, a szervezőnek jogában áll kikísérni őt a fesztivál területéről, ha szükséges, akár a hatósági szervek bevonásával. Ezen típusú jegy önmagában nem biztosít belépést a camping területére.

CAMP PASS

Ezen típusú jegy biztosítja a résztvevő számára a camping-be való belépést 0. Nap (június 15.), 15 órától kezdődően június 19., 11 óráig. A szervező ez időre biztosítja a campinghelyet, amely révén a résztvevő jogosult a külön felszerelt mosdók használatára is. A campingjegy személyre vonatkozik, nem sátorhelyre.

VIP CAMP PASS

Ezen típusú jegy biztosítja a résztvevő számára a camping-be való belépést, valamint a camping területén található CAMP SPA-ba (edzőterem, szauna, masszázsszalon), 0. Nap (június 15.), 15 órától kezdődően június 19., 11 óráig. A szervező ez időre biztosítja a campinghelyet, amely révén a résztvevő jogosult a külön felszerelt mosdók használatára is. A campingjegy személyre vonatkozik, nem sátorhelyre.

Belépőjegyek ára

Bérletek:

Early bird pass – 125 RON

Bérlet– 170 RON

Vip bérletek

VIP – 200 RON

Napijegyek

Napijegy CSÜTÖRTÖK – 49.9 RON

Napijegy PÉNTEK – 49.9 RON

Napijegy SZOMBAT – 49.9 RON

Napijegy VASÁRNAP – 49.9 RON

VIP Napijegy CSÜTÖRTÖK – 59.9 RON

VIP Napijegy PÉNTEK – 59.9 RON

VIP Napijegy SZOMBAT – 59.9 RON

VIP Napijegy VASÁRNAP – 59.9 RON

Camping bérletek

CAMP PASS – 45 RON

VIP CAMP PASS – 65 RON

A belépőjegyek tartalamazzák a kezelési költséget. 

A szervezők fenntartják a jegyár változtatásának jogát.

Kiskorúak

12 évnél fiatalabb résztvevők a teljes idejére ingyenes belépésre jogosultak, csak abban az esetben, ha a szülő is befizet és bemegy a fesztiválra vele. A szülő köteles felmutatni a személyi igazolványát és a gyerek születési bizonyítványát. A szülő köteles kitölteni egy nyilatkozatot és azt felmutatni a helyszínen. A karszalagokat egyidejűleg köteles kiváltani a szülő a kiskorú és saját maga számára.

A nyilatkozat itt elérhető

 

14 év alatti személyek csak szülői felügyelettel léphetnek be a fesztiválra, csak abban az esetben, ha a szülő is befizet és bemegy a fesztiválra vele. A szülő köteles felmutatni a személyi igazolványát és a gyerek születési bizonyítványát. A szülő köteles kitölteni egy nyilatkozatot és azt felmutatni a helyszínen. A karszalagokat egyidejűleg köteles kiváltani a szülő a kiskorú és saját maga számára.
A nyilatkozat itt elérhető

 

14-16 év között felnőtt kíséretében léphetnek be a fesztiválra, úgy hogy a felnőtt is befizet és bemegy vele. Ki kell tölteni egy nyilatkozatot és azt felmutatni a helyszínen. A karszalagokat egyidejűleg köteles kiváltani a kísérő a kiskorú és saját maga számára.
A nyilatkozat itt elérhető

 

Különféle karszalagot kapnak a 18 alatti résztvevők, ezzel biztosítva a szolgáltatók számára a kiskorúak megkülönböztetését. A szolgáltató felel azért, hogy a kiskorúakat ne szolgálják ki alkohollal és cigarettával.

A szervező fenntartja a jogát az előzetes bejelentés nélküli jegyár változtatásra.

Nagycsaládos jegyvásárlás

A nagycsaládos kártya tulajdonosai, a három, vagy ennél több gyermeket nevelő szülők és 12 évnél idősebb gyermekeik 15%-os kedvezménnyel vehetnek részt a fesztiválon. A kedvezményrendszer nem vonatkozik a VIP bérletre és napijegyre, sem a camping-be való belépésre.

A nagycsaládos jegyeket kizárólag a fesztivál helyszínén lehet megvásárolni a nagycsaládos kártya és a személyazonossági igazolvány felmutatásával.

Fogyatékossággal élő személyek

Ingyenes belépésben részesülnek azon fogyatékossággal élő személyek, akik előzetesen elküldenek egy másolatot a fogyatékosságukról kiállított igazolásról az office@nyaron.ro email címre, valamint az őket kísérő személynek a belépőjegy 50% -át kell fizetnie.

Jegyek és karkötők

A fesztiválra való belépés karkötők segítségével történik. Csak a kézen viselt, érvényes karkötővel rendelkezők jogosultak a fesztivál területére való belépésre. A szervező fenntartja a jogot a karkötők folyamatos ellenőrzésére a fesztivál bejáratánál, valamint a fesztivál egész területén is.. A karkötő elvesztéséért, megrongálásáért vagy megsemmisüléséért a résztvevő vállal felelősséget. A résztvevő nem jogosult a fesztivál területén tartózkodni a karkötő elvesztése, megrongálása vagy megsemmisülése esetén, mindaddig, amíg nem rendelkezik egy új belépővel. Az elszakadt, kibontott vagy megragasztott karszalagok nem érvényesek és a szervező nem cseréli ki azokat.

Részvétel

A belépés kizárólag az erre kijelölt kapukon történik, ahol a belépőjegyet a szervező a belépés alkalmával karszalagra cseréli. A belépéskor köteles felmutatni a személyi azonossági igazolványát minden résztvevő.

A jegy megvásárlásakor minden résztvevő tudomásul veszi a jelen szabályzat tartalmáról, ez látható helyen lesz kihelyezve a belépésnél.

A rendezvényen résztvevők biztonsága, valamint a fesztivál biztonságos lebonyolítása érdekében a szervező fenntartja jogát, hogy bizonyos eszközök bevitelét megtiltsa. Ennek értelmében tilos bevinni a fesztivál területére a következőket: kábítószerek, pirotechnikai eszközök, üvegek, veszélyes tárgyak, kések, esernyők, robbanékony-, gyúlékony-, toxikus- tárgyak vagy anyagok és olyan tárgyak amelyekkel másokat megsebezhetnek.

A jelenlegi törvények előírásai alapján a résztvevők nem vihetnek be a fesztivál területére:
Késeket, bénító sprayt, láncokat vagy más olyan jellegű tárgyat, amelyek közveszélyt jelenthetnek.

A résztvevők nem vihetnek be alkoholt a fesztivál területére.

Tilos bármilyen étel vagy folyadék bevitele a fesztivál területére. Itt kivételt képeznek a camping-ezők, akik bevihetnek nem romlandó ételeket (pl. Konzerv, kenyér), illetve 2-liter bontatlan vizet.

A résztvevők saját felelősségükre vesznek részt a fesztiválon. Ezalatt értendő az olyan személyek is, akik bizonyos fizikai vagy pszichikai betegségben szenvednek, amelyekre rossz hatással lehet a a nagy tömeg, az erős zaj vagy a speciális hang- és képeffektusok lejátszása.

Az előadások tartalmazhatnak erős fény effektusokat, amelyek károsak lehetnek a gyermekre és az epilepsziában szenvedőkre. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy lehetnek tűzijátékok a rendezvény során és az ez által okozott esetleges károkért nem vállalnak felelősséget.

Tilos autóval behajtani a fesztivál területére a szervező által kiállított behajtási engedély nélkül.

Magaviseleti követelmények

A fesztivál területén tilos bármely olyan tevékenység, amely veszélyeztetheti a többi résztvevő biztonságát vagy alapvető jogukat sértheti. A jelen szabályzat be nem tartása következtében keletkezett  esetleges fizikai vagy anyagi károkért a szervező nem vállal felelősséget és kártérítést követelhet a szabálytalan viselkedés következtében.

A szervezőknek, a partnerszervezőknek és az engedéllyel rendelkező sajtónak jogában áll filmezni és fényképezni az eseményen. A résztvevők belépésükkel elfogadják és tudomást vesznek arról, hogy megjelenhetnek videófelvételeken vagy fényképeken, anélkül hogy utólag bármilyen követelésre jogosultak lennének ezen anyagok felhasználása következtében. A szervezőnek jogában áll a felvételeket felhasználni reklámanyagként és publikussá tenni, bármilyen utólagos fizetség nélkül. 

A résztvevőknek jogukban áll fényképezni és videófelvételeket készíteni, a készített felvételeket csak saját célra használhatják. Bármilyen anyag publikálása, ingyen vagy fizetség fejében, tilos.

Kivételes esetekben az előadó kérheti a fényképezés és a filmezés betiltását előadása idején. Ebben az esetben a szervezők előzetes felhívásban ezt közölni fogják az esemény facebook oldalán, a helyszínen vagy az előadás előtt.

Tilos bármilyen kereskedelmi- vagy reklámtevékenység folytatása a fesztivál területén belül, a szervező írásos beleegyezésének hiányában.

Tilos a kiskorúak alkohollal való kiszolgálása és tilos a kiskorúaknak alkoholt fogyasztani. A kábítószerfogyasztás illegális és tilos, ezen tevékenység a hatályos törvényi előírások alapján büntetendő.

Tilos bármilyen tűzes- vagy gyúlékony anyag használata a fesztivál egész területén (tilos a tábortűz vagy bármilyen jellegű nyílt láng keletkeztetése és használata). Kivételt képeznek a szervezők által engedélyezett programok.

Magaviseleti követelmények a fesztivál területén belül

A camping zóna, valamint az ehhez tartozó helyszínek nyitási időpontja: 2023. június 15., 15:00, zárásukra pedig 2023. június 19-én 11:00-kor kerül sor.

Zárás után a szervezők nem biztosítanak védelmi felügyeletet a camping zónánál.

A camping-nek 24 órás nyitvatartása lesz, a camping belépővel rendelkezők akárhányszor elhagyhatják és visszamehetnek a camping helyszínre.

A szervezők nem vállalnak felelősséget az elhagyott vagy ellopott személyes tárgyakért.

A camping területén tilos felszerelni bármilyen kert vagy terasz kialakítására használt bútorzatot.

A camping-ezők csak akkora sátorral jöjjenek, amekkora szükséges a benne szállást foglalók számára. A szervezők nem fogadják a nagy előtérrel rendelkező sátrakat. A szervezőknek jogukban áll nem befogadni bizonyos sátrakat a camping zóna területére.

Minden résztvevő táska és testi kutatási ellenőrzésen fog átmenni minden alkalommal, amikor a camping területére kíván belépni.

Az elkobzott tárgyakat nem szolgáltatja vissza a szervező. A résztvevőknek jogukban áll visszatérülni és javaikat az autóban hagyni, kivételt képeznek az illegálisan birtokolt tárgyak. A szervezők nem vállalnak felelősséget az autóban hagyott javakért.

Azon személyek akiknél illegális tárgyakat találnak (kábítószereket, tartási engedély nélküli fegyvereket), azonnal át lesznek adva a hatóságoknak.

Tilos bevinni a fesztivál területére áramgenerátort, tűzhelyként használandó eszközöket.

A sátrakat kizárólag a sátorhelynek szánt térségben szabad felhúzni. A résztvevők nem táborozhatnak le olyan helyekre ahol átjárás van biztosítva, és a mosdók vagy a tusolók helyére sem.

Tilos szemetelni! A szemetet a szeméttárolókban kell gyűjteni!

A camping-ezőknek belépéskor fel kell mutatniuk a fesztiválkarkötőt.

A szervező gondoskodik arról, hogy a fesztivál területén legyenek tusolók, illemhelyek és az ehhez szükséges áram.

A szervező nem köteles áramot biztosítani a résztvevőknek.

A tusolók, vécék, világító rendszerek vagy az elválasztó kerítések megrongálása büntetéssel jár, a tettesnek kötelessége megtéríteni a kárt.

Biztonság

A fesztivál területén a szervező biztonsági emberek segítségével felügyeli a rendet. Az esemény során a résztvevőknek kötelességük tiszteletben tartani a biztonsági személyzet tevékenységét, ugyanakkor kötelesek ezen személyekkel együttműködni és sürgősség esetén betartani az általuk kiadott instrukciókat, parancsokat.

Más személy veszélyeztetése vagy bántalmazása esetén a biztonságiak saját megítélésük alapján kikísérhetik a bántalmazó személyt a fesztivál területéről.

Elsősegély

A fesztivál területén elsősegély pontok lesznek elhelyezve, melyeknek használata ingyenes.

Termékek és szolgáltatások

A fesztivál ideje alatt a résztvevők a különböző szolgáltatásokat és kereskedelmi cikkeket az erre kijelölt helyeken vehetik igénybe. A résztvevők kizárólag azon fizetési eszközöket kötelesek használni, amelyeket a szervező, valamint a szervező partnerei elfogadnak.

Felelősség és garancia

A szervező garantálja a belépést és minden szolgáltatás használatba vételét azon résztvevőknek, akik érvényes belépőjeggyel rendelkeznek. Kényszerhelyzet esetén a szervező saját elhatározása alapján módosíthatja a fesztivál dátumát. A fesztivál dátuma nem változik kisebb időjárás változás esetén (eső, felhős idő stb.).

A szervezőnek jogában áll módosítani a zenei program időpontját. A résztvevőnek nem áll jogában kártérítést kérni időpont módosítás esetén.

A szervező nem vállal felelősséget a fesztivál területén történő károkozásokért, ha azok nem a szervező mulasztása vagy hibás szervezés esetén történtek.

A karszalag átadása után a szervező nem felelős ennek épségéért. A résztvevőnek nem áll jogában kártérítést kérni a szervezőtől a karszalag utólagos megrongálása, elvesztése esetén.

A szervező nem vállal felelősséget azon történésekre, amelyek a fesztivál területén kívül zajlanak.

Büntetések

A szervezőnek jogában áll azonnali hatállyal, teljesen vagy átmenetileg, megtiltani a résztvevő belépését a fesztivál területére vagy adott esetben kikísérni őt, abban az esetben ha az nem tartja be a jelen szabályzat vagy a romániában érvényben lévő törvények előírásait.

Azon személyek, akik camping belépő nélkül lépnek be a camping területére, kötelezően ki kell fizessék a camping belépő árát, különben a szervező megvonhatja a részvételi jogukat a fesztiválon. Ezen utóbbi esetben a résztvevőnek nem áll jogában kártérítést kérni a szervezőtől.

A szervező hamis belépőjegyek észlelése esetén az ügyet büntetőjogi útra tereli.

Kényszerhelyzet, vészhelyzet

Háború, terrortámadás, tüntetés, gazdasági embargo, baleset, tűz, természeti katasztrófa, földrengés, árvíz, hosszabb áramkimaradás, járvány, hivatalos elrendelések vagy más, a szervező vagy résztvevő által előre nem látható és befolyásolható történések esetén mindkét fél elállhat a szabályzat előírásainak betartásától. Amennyiben a fentebb említett esetek bármelyike előfordul és megakadályozza a rendezvény létrejöttét, a szervező nem köteles visszatéríteni a jegyek árát.

Záró rendelkezések

Az ASOCIAȚIA de DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ „PRO CULTURA SICULI” nem vállal felelősséget azon díjakért amelyeket a betéti- vagy hitelkártya kibocsátója számol fel.

Az ASOCIAȚIA de DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ „PRO CULTURA SICULI” fenntartja a jogot, hogy egyoldalúan módosítsa a jelen szabályzatot. A módosítások a közzététel pillanatában hatályba lépnek.